Filmer vt 2019

I samarbete med Biostaden Facklan visas filmer till reducerat pris för PU:s medlemmar. Programmet är preliminärt och kan alltså komma att ändras. Vi försöker att hålla så många aktuella filmer som möjligt tillgängliga, vilket gör att någon/några filmer kan tas bort eller bytas ut.

Klicka på titlarna för att läsa om filmerna och se på filmtrailer.

20/2 12.00 Lyckligare kan ingen vara
Romantisk komedi som kretsar runt par i olika generationer. En film om mänsklighetens främsta gemensamma nämnare: längtan efter att älska och bli älskad. Med bl a Kjell Bergqvist och Helena af Sandberg. 1 tim. 53 min.

Filmtrailer
20/2 12.15 Green Book
En dörrvakt ur arbetarklassen blir chaufför åt en afroamerikansk pianist i den amerikanska Södern under 1960-talet. Med Mahersala Ali, Linda Cardellini, Viggo Mortensen. Regi: Peter Farrelli. Blev publikens favorit i Toronto 2018. 2 tim 10 min.

Filmtrailer
20/2 12.30 Shoplifters
Guldpalmen i Cannes 2018. En småkriminell familj tar hand om ett barn, som de hittar på gatan. Blod är inte tjockare än vatten visas i denna film med upplyftande humanism och några oväntade vändningar. Med Lily Franky, Kirin Kiki och i regi av Hirokazu Kore-eda. 2 tim. 01 min.

Filmtrailer
13/3 12.00 The Wife
Joan Castleman är gift med en man, som liksom så många andra, tror att han äger världen. Han skall snart få Nobelpriset i Litteratur. Efter att i 40 år helt ignorerat sina egna författartalanger har nu Joan slutligen fått nog. Regi: Björn Runge och med Glenn Close och Jonathan Pryce, bl a. 1 tim. 40 min.

Filmtrailer
13/3 12.15 Vice
Den fantastiska historien om hur en byråkratisk tjänsteman, Dick Cheney, i det tysta blev den mäktigaste mannen i världen som vicepresident till George W. Bush. Hans beslut påverkade världen på ett sätt, som vi fortfarande känner av.

Filmtrailer
13/3 12.30 The Favourite
Ett storslaget, skruvat och sanslöst underhållande kostymdrama. England, början av 1700-talet. Drottning Anne regerar med tveksam hand, hennes nära vän Lady Sarah är den, som styr. Männen skickas ut i krig. När Sarahs kusin Abigail anställs som husa, uppstår en obalans som skakar hela riket. Regi Yogos Lanthimos och med bla a Rachel Weisz och Emma Stone. 2 tim. 00 min.

Filmtrailer
10/4 12.00 Britt-Marie var här
Britt-Marie lämnar sin man efter 40 år som hemmafru. Hon måste göra upp med sig själv och möta omvärlden. Det enda jobb hon kan få finns i Borg, en liten håla där allt är nedlagt förutom den ölstinkande pizzerian och det lokala fotbollslaget. Med Pernilla August och Peter Haber. Regi: Tuva Novotny.

Filmtrailer
10/4 12.15 Helan och Halvan
Stan & Ollie är berättelsen om komikerduon och bästa vännerna Stan Laurel och Oliver Hardy. Två av de roligaste männen i filmens historia. De erövrade Hollywood med sina banbrytande karaktärer och komiska tajming under den tidiga guldåldern.

Filmtrailer
10/4 12.30 Ben is Back
Ett gripande drama om opioid-epidemin som sveper över USA nu. Regi och huvudroll Peter Hedges. Med Julia Roberts, Lucas Hedges, Courtney B. Vance. Julia Roberts och Lucas Hedges är lysande i rollerna som mor och son.

Filmtrailer

Biljetter Biljettpriset är 80 kr för medlemmar. Platserna är numrerade och kan köpas/förbeställas i kassan eller på Facklans hemsida, www.facklan.se (avgift 10 kr) eller på 0300-10478. På Facklans hemsida, under rubriken ’Seniorbio’, finns information om filmerna.