Filmer våren 2018

I samarbete med Filmhuset Facklan visas filmer dagtid till reducerat pris för PU´s medlemmar. Programmet är preliminärt och kan alltså komma att ändras/kompletteras. Vi försöker att hålla så många aktuella filmer som möjligt tillgängliga. Det betyder att någon/några filmer kan tagas bort/ bytas ut. Några filmer tillkommer.

 

24/1  12.00                        All Inclusive

24/1  12.15                        Korparna

24/1  12.30                        Loving Vincent

24/1  12.30                        Okänd soldat

24/1  12.45                        Wonder Wheel

 

21/2  12.00                        Mordet på Orientexpressen

21/2  12.15                        Wonder Wheel

21/2  12.30                        Lucky

21/2  12.15                        Molly’s Game

21/2  12.45                       The Post

 

14/3  12.00                        Solsidan

14/3  12.15                        The Greatest Showman

14/3  12.30                        The Party

14/3  12.45                         Euphoria

14/3 12.45                          Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

11/4  12.00                        Ted

11/4  12.15                        Darkest Hour

11/4  12.30                        Jeune Femme

 

Biljettpriset är 80 kr för medlemmar. Platserna är numrerade och kan köpas/förbeställas i kassan eller på Facklans hemsida, www.facklan.se, (avgift 10 kr) eller på telefon 0300-10478. På Facklans hemsida, under rubriken ´Seniorbio´, finns information om filmerna, tillägg och eventuella ändringar.

All Inclusive. Suzanne Reuter i en ny paradroll: Mamman som med sina två döttrar reser till Medelhavet på semester. Kritiken var inte riktigt med, men publiken har fått skratta.

Korparna. Svensk landsbygd under 1970-talet. Agne sliter hårt för att få gården att gå runt. Familjen har i generationer arrenderat gården. Äldste sonen Klas vill inte gå i faderns fotspår men vill heller inte lägga ytterligare börda på sin far. Hur länge kan man skjuta upp det oundvikliga?

Loving Vincent. Konstnärsporträttet ’Loving Vincent’ förvandlar bioduken till en målarduk. Sex års outtröttligt arbete från 125 konstnärer har resulterat i världens första oljemålade långfilm. 62450 (!) handmålade bildrutor gjuter liv i Vincent van Goghs redan vibrerande stillbildsvärld. Resultatet liknar ingenting annat.

Okänd Soldat. Efter Väinö Linnas berömda roman från 1954. Om en finsk kulsprutepluton under Fortsättningskriget 1941 – 44. En stark, gripande film som hade svensk premiär dec -17.

Mordet på Orientexpressen. En nyinspelning av Agatha Christie´s berömda historia med Kenneth Branagh som regissör. Ett mord begås och tiden är knapp att lösa mysteriet. Lyckligtvis finns en viss Hercules Poirot med bland passagerarna. Med Michelle Pfeiffer, Johnny Depp och Kenneth Branagh.

Wonder Wheel. Woody Allen´s senaste film bjuder på kärleksintriger i 1970-talets Coney Island där en mamma och en styvdotter rivaliserar om samma man. Kate Winslet lysande i denna mörka komedi med många skratt.

Lucky. Filmen kan kallas en andlig resa där vi får följa Lucky, en 90-årig kedjerökande ateist och alla märkliga karaktärer som omger honom. Harry Dean Stanton, själv 91 år, gör en alldeles underbar roll som den oerhört självständige Lucky bland de personligheter, som bor i hans lilla ökenstad.

The Post. Steven Spielberg’s välgjorda politiska drama med Tom Hanks och Meryl Streep i huvudrollerna. Filmer är baserad på verkliga händelser i 70-talets USA. Hemligstämplad information om förhållandet USA – Vietnam, som började publiceras 1971.

Molly’s Game. Molly Bloom var en professionell skidåkare, som fick lägga sporten åt sidan. Hon började anordna illegala pokerturneringar i Los Angeles, vilket FBI satte stopp för.

Solsidan. Gänget från TV. Vi följer de tre paren i en komedi om kärlek, barnlängtan, knepiga föräldrar och oskrivna regler.

The Greatest Showman. Det handlar om den amerikanske visionären P.T. Barnum, spelad av Hugh Jackson, som från ingenstans lyckades skapa en spektakulär cirkus, som fängslade människor i hela världen.

The Party. En klassisk fars. Janet har en liten tillställning för sina närmaste vänner för att fira sin nya roll i parlamentet. Tonen på festen ändras när några oväntade saker kommer upp till ytan. Bitskt och ironiskt på skönt brittiskt manér.

Euphoria. Med bl a Alicia Vikander och Eva Green utforskar syskonkärlek och dödshjälp. En känslosam film med många goda repliker och två magnetiska skådespelerskor.

Three Billboards Ouside Ebbing, Missouri. Oscarsvinnaren Martin McDonagh har skrivit och regisserat denna otroligt intensiva, smarta, starkt emotionella, underhållande film. Det blir helt rätt med en ensemble ledd av Frances McDormand. ”En närmast fulländad film som har allt och faktiskt lite till.”

Ted. ”Ted – för kärlekens skull” är filmen om Ted Gärdestad, en av våra mest älskade artister, hans dramatiska, kontrastrika och alltför korta liv.

Darkest Hour. En verklighetsbaserad berättelse, som utspelas i början av Andra världskriget, under Winston Churchill´s första tid som premiärminister. Nyss tillträdd ställs Churchill inför ett av hans mest avgörande val: Mäkla fred med Nazityskland eller stå upp för sina ideal och tron på sin nations suveränitet.

Jeune Femme. Paula var expert på rollen som flickvän men efter att nyligen ha separerat, behöver hon uppfinna sig själv på nytt. Hon prövar olika roller och sammanhang men ingenting passar riktigt. Det enda som hon är säker på är att hon har sin katt och sitt kvarter.