Kungsbacka
Pensionärsuniversitet

Filmer ht 2017

 • Facklan

  FILMER hösten 2017

  I samarbete med Filmhuset Facklan visas filmer dagtid till reducerat pris för PUs medlemmar. Programmet är preliminärt och kan alltså komma att ändras. Vi försöker att hålla så aktuella filmer som möjligt tillgängliga. Det betyder att någon film kan bytas ut eller att någon/några filmer kommer till. Oktober, november och december kommer med stor sannolikhet att kompletteras.

  Biljettpriset är 70 kr för medlemmar i PU. Platserna är numrerade och kan köpas/förbeställas i kassan eller på Facklans hemsida, www.facklan.se, (avgift 10 kr) eller på telefon 0300-17800. På Facklans hemsida, under rubriken ’Seniorbio’, finns information om filmerna, tillägg och eventuella ändringar. Information finns också på PUs hemsida www.pukba.se.

  8/11 onsdag
  12.00 Borg
  Borg. En berättelse om en svensk ikons stora genombrott, resan från Södertälje till världseliten, om rivaliteten med John McEnroe som engagerade en hel värld.

  12.15 Så länge hjärtat kan slå
  Så länge hjärtat kan slå. 19-årige Simon vaknar till en underbar morgon bredvid tjejen han älskar. I en annan stad bor Claire, en tvåbarnsmamma vars hjärta snart inte orkar längre. Hennes enda räddning är att få ett ungt friskt hjärta, som orkar fortsätta att slå.

  12.30 Lady Macbeth
  Lady Macbeth. Lady Macbeth, en ung kvinna i 1800-talets England, säljs av sin far till en rik, medelålders man för att bli dennes fru. Fast i ett kärlekslöst äktenskap, helt isolerad från vänner och familj, kämpar hon för att finna minsta lycka i tillvaron. När hon inleder en affär med en av sin mans anställda flammar livsglädjen upp till en okontrollerbar låga.

  12.45 Citizen Schein
  Citizen Schein. Harry Schein var en udda fågel i den svenska offentligheten. En kulturpolitisk visionär som saknar motstycke i svensk nutidshistoria. Detta är berättelsen om en flykting, som aldrig korsar sina spår.

  12.45 50 vårar
  50 vårar. Aurore står inför en helt ny fas i livet. Hon är 50 år, nyskild, arbetslös och snart mormor. Hon är van att klara sig själv och ha knackigt med pengar. Men åldern! Av en händelse träffar hon på sin gamla ungdomskärlek. Livet är kanske inte slut, det kanske börjar nu!

  6/12 onsdag
  12.00 The snowman
  The snowman. Tomas Alfredsson har regisserat denna thriller som är baserad på Jo Nesbös kriminalroman om kommissarie Harry Hole.

  12.15 Villebråd
  Villebråd. Den pensionerade lärarinnan Dusjenko bor med sina hundar på den polska landsbygden. På kort tid påträffas flera jägare döda i skogarna. Omständigheterna är märkliga och spåren leder mot djur snarare än människor som förövare.

  12.30 Vilken jävla cirkus

  Vilken jävla cirkus. Hugo har stått och stampat på samma ställe i livet sedan han förlorat sitt livs stora kärlek, Agnes. Med världen på sina axlar cyklar han en dag för fort, kör omkull och vaknar i en cirkusvagn. En ny värld öppnar sig för honom.

  Filmerna här nedan har du tyvärr missat!

   20/9 onsdag
  12.00 Tulpanfeber
  Tulpanfeber. 1600-talets Amsterdam, skenande handel med tulpanlökar. En välbärgad handelsman anlitar en ung, lovande konstnär för att måla ett porträtt av sin mycket yngre fru.

  12.15 En flodhäst i tesalongen
  En flodhäst i tesalongen. Ted Wallace, försupen och förlegad skribent, har fått sparken. Gamla vännerna Lord och Lady Logan tar sig an honom på sin herrgård. Där har det tydligen skett en del oförklarliga mirakel. Sonen i huset tycks besitta läkande krafter men genomskådas av Ted.

  12.15 Galna av lycka
  Galna av lycka. Beatrice, utåtriktad och Donatella, tillbakadragen och tystlåten, är båda patienter på ett mentalsjukhus i vackra Toscana. De blir snart vänner trots sina olikheter.

  12.30 Kvinnan från Brest
  Kvinnan från Brest. Irène Frachon, en läkare i Brest i Frankrike, står upp mot hälsoindustrin och hjälper till att avslöja medieskandalen kring en kontroversiell medicin, som orsakat hundratals dödsfall.

  12.30 Ingenting och allting
  Ingenting och allting. En tonåring, som lever ett isolerat liv eftersom hon är allergisk mot allt, faller för pojken som flyttar in i huset intill.

  18/10 onsdag
  12.00 De bedragna
  De bedragna. Amerikanska södern under inbördeskriget. Internatskola för flickor. En svårt sårad soldat ur nordstatsarmén tas in och ges beskydd. ”En extremt välspelad och vacker film med feministisk infallsvinkel.”

  12.15 The square
  The square. Ruben Östlunds film som belönades med Guldpalmen i Cannes. En svart komedi, vacker, satirisk, upprörande underhållande som utspelas i den ytligt pretentiösa konstvärlden.

  12.15 Paris can wait
  Paris can wait. Anne har varit gift i många år med en framgångsrik, självupptagen filmproducent. Helt oväntat skall hon resa från Cannes till Paris med sin mans affärspartner. Det blir ett äventyr på två dagar med sevärdheter, god mat, vin, visdom och romantik.

  12.30 Superswede
  Superswede. En film om racinglegenden Ronnie Peterson. Tillsammans med Nina Kennedy, Ronnies dotter, och några av de största namnen inom branschen tas vi med på en episk resa till en epok av glamour, hjältemod, dårskap, då fler än tolv förare förolyckades under ett decennium.

  12.30 I morgon börjar allt
  I morgon börjar allt. Omar Sy spelar Samuel, en man vars obekymrade liv på Franska Rivieran vänds upp och ner när Kristin, som han haft en kortare romans med, plötsligt dyker upp med deras nyfödda dotter Gloria, som hon överlämnar i hans vårdnad.

  1