Kungsbacka
Pensionärsuniversitet

Filmer ht 2017

 • Facklan

  FILMER hösten 2017

  I samarbete med Filmhuset Facklan visas filmer dagtid till reducerat pris för PUs medlemmar. Programmet är preliminärt och kan alltså komma att ändras. Vi försöker att hålla så aktuella filmer som möjligt tillgängliga. Det betyder att någon film kan bytas ut eller att någon/några filmer kommer till. Oktober, november och december kommer med stor sannolikhet att kompletteras.

  Biljettpriset är 70 kr för medlemmar i PU. Platserna är numrerade och kan köpas/förbeställas i kassan eller på Facklans hemsida, www.facklan.se, (avgift 10 kr) eller på telefon 0300-17800. På Facklans hemsida, under rubriken ’Seniorbio’, finns information om filmerna, tillägg och eventuella ändringar. Information finns också på PUs hemsida www.pukba.se.

   20/9 onsdag
  12.00 Tulpanfeber
  Tulpanfeber. 1600-talets Amsterdam, skenande handel med tulpanlökar. En välbärgad handelsman anlitar en ung, lovande konstnär för att måla ett porträtt av sin mycket yngre fru.

  12.15 En flodhäst i tesalongen
  En flodhäst i tesalongen. Ted Wallace, försupen och förlegad skribent, har fått sparken. Gamla vännerna Lord och Lady Logan tar sig an honom på sin herrgård. Där har det tydligen skett en del oförklarliga mirakel. Sonen i huset tycks besitta läkande krafter men genomskådas av Ted.

  12.15 Galna av lycka
  Galna av lycka. Beatrice, utåtriktad och Donatella, tillbakadragen och tystlåten, är båda patienter på ett mentalsjukhus i vackra Toscana. De blir snart vänner trots sina olikheter.

  12.30 Kvinnan från Brest
  Kvinnan från Brest. Irène Frachon, en läkare i Brest i Frankrike, står upp mot hälsoindustrin och hjälper till att avslöja medieskandalen kring en kontroversiell medicin, som orsakat hundratals dödsfall.

  12.30 Ingenting och allting
  Ingenting och allting. En tonåring, som lever ett isolerat liv eftersom hon är allergisk mot allt, faller för pojken som flyttar in i huset intill.

  18/10 onsdag
  12.00 De bedragna
  De bedragna. Amerikanska södern under inbördeskriget. Internatskola för flickor. En svårt sårad soldat ur nordstatsarmén tas in och ges beskydd. ”En extremt välspelad och vacker film med feministisk infallsvinkel.”

  12.15 The square
  The square. Ruben Östlunds film som belönades med Guldpalmen i Cannes. En svart komedi, vacker, satirisk, upprörande underhållande som utspelas i den ytligt pretentiösa konstvärlden.

  12.30 Superswede
  Superswede. En film om racinglegenden Ronnie Peterson. Tillsammans med Nina Kennedy, Ronnies dotter, och några av de största namnen inom branschen tas vi med på en episk resa till en epok av glamour, hjältemod, dårskap, då fler än tolv förare förolyckades under ett decennium.

  8/11 onsdag
  12.00 Borg
  Borg. En berättelse om en svensk ikons stora genombrott, resan från Södertälje till världseliten, om rivaliteten med John McEnroe som engagerade en hel värld.

  12.15 Så länge hjärtat kan slå
  Så länge hjärtat kan slå. 19-årige Simon vaknar till en underbar morgon bredvid tjejen han älskar. I en annan stad bor Claire, en tvåbarnsmamma vars hjärta snart inte orkar längre. Hennes enda räddning är att få ett ungt friskt hjärta, som orkar fortsätta att slå.

  12.30 Lady Macbeth
  Lady Macbeth. Lady Macbeth, en ung kvinna i 1800-talets England, säljs av sin far till en rik, medelålders man för att bli dennes fru. Fast i ett kärlekslöst äktenskap, helt isolerad från vänner och familj, kämpar hon för att finna minsta lycka i tillvaron. När hon inleder en affär med en av sin mans anställda flammar livsglädjen upp till en okontrollerbar låga.

  6/12 onsdag
  12.00 The snowman
  The snowman. Tomas Alfredsson har regisserat denna thriller som är baserad på Jo Nesbös kriminalroman om kommissarie Harry Hole.

  12.15 Mother!
  Mother! Ett pars förhållande testas när en främling knackar på och stör deras fridfulla vardag.

  12.30 Euforia
  Euforia. Ett psykologiskt drama regisserat av Lisa Langseth, med Alicia Vikander och Eva Green i bärande roller.