-2022

Klicka på titlarna för att läsa referat från aktiviteterna.

 

2022_03_21 Månadsmöte frågetävling/Quiz
14 lag deltog i den spännande frågetävlingen/quiz som leddes av Rolf Wikhall med assistans av Bengt Åkerskog. 4 lag lyckades ge korrekt svar på 17 av de 20 frågorna.
Deltagarna hade imponerande kunskap, men endast 1 lag visste vilken kommun/land som var minst av Kungsbacka, Varberg och Lichtenstein.
Svar: Kungsbacka.
Tävlingen inleddes med ett vackert bild/ljudspel som gjorts av Margareta Byström. Vid halvtid bjöd föreningen på kaffe och god fralla.Rolf delar ut vinstTävlingsresultat

 

2022_04_25 Årsmöte och musikunderhållning

Årsmötet har nu kunnat genomföras i vanlig ordning med Sten Höglund som ordförande. Tyvärr har vår ordförande Werner Åberg beslutat sig för att avgå, även två av de ordinarie i styrelsen lämnar oss Gunilla Segge, och Rose-Marie Andreasson.
Vi kommer att sakna er i styrelsen.
Samtliga avtackades med presenter och blommor.

Till ny ordförande valdes Gunn Ahlström. Nya i styrelsen är Britt-Marie Idegård och Dan Melin som vi hälsar  varmt välkomna.

Mötet avslutades med glada sånger av vår kör Refrängen samt sedvanligt  kaffe och fralla.

Bilder och video

 

2022_04_27 Hemlig resa 1

Äntligen var det den 27 april, då vi kunde komma iväg på vår Hemliga resa.  Bussen var full av ivriga pensionärer när vi åkte iväg från Resecentrum. Vi fick ett ledord för ett av målen och det var Hallon. Turen gick mot Bollebygd. Efter ett par timmar hamnade vi i Vara. Besökte deras nya konserthus, där man har olika aktiviteter. Gott förmiddagskaffe serverades ihop med nostalgiunder- hållning.  Sedan gick turen vidare till Råda kyrka, som har sina anor från 1100-talet. Kyrkan har fantastiska målningar i taket, som är gjorde 1632. Vid utgrävningen runt kyrkan har man kommit framtill att bygden har varit bebodd sedan 800-talet.  Det framkom även att en av medresenärerna vad döpt här.

Turen gick sedan till Lidköping där vi fick lunch.
Vi besökte Rörstrands Museum i Lidköping med föremål från Rörstrands porslinstillverkning som startade 1726.  Museet finns i dag i de gamla fabrikslokalerna där tillverkningen upphörde 2005.

Därefter gick resan vidare till Falbygdens Museum och svaret på Hallon. Där vi fick en utförlig berättelse om Hallonflickan. Ett skelett hittades i en mosse i Rogestorps mosse 1943 och först trodde man att ett mord låg bakom. Men så var inte fallet utan hon hade legat där länge. Vid undersökning av käken framkom att hon hade ätit hallon och därav fick hon namnet Hallonflickan. Efter detta intressanta besök gick bussen åter till Kungsbacka. Vi vill tacka vår reseledare Rolf för som vanligt en trevlig och intressant resa. Ser fram mot kommande Hemliga resor.

Medresenär

Bilder

 

 

2022_06_18 - 19 Kulturfestival på torget i Kungsbacka

 

Vår plats på torget vid Kulturfestivalen

 

Det var trevligt och givande att träffa andra pensionärer denna varma och soliga helg. Vi pratade med många pensionärer som inte visste om vår förening, och som anmälde sig direkt som medlemmar.
Vi delade ut höstens program med en anmälningsblankett och uppgifter om vår hemsida.

 

2022_07_28-29 Hemlig resa 2 med övernattning

Så var det dags för den efterlängtade 2-dagarsresan 28-29 juli med Kungsbacka Pensionärsuniversitet.
Rolf Wikhall hade som vanligt regisserat resan och ingen mer än  Rolf visste vilka äventyr som väntade oss.
Tidig torsdag  morgon samlades vi vid resecentrum för att stiga på den chartrade bussen.
Färden gick mot Borås och förbi. Till slut stannade bussen i Ulricehamn och kaffe serverades på hotell Bogesund. Ingemar vår chaufför körde vidare, och alla slappnade av under trevligt småprat. Slutligen stannade vi i Eksjö, och fick där en god lunch. Efter lunchen fick vi en guidad  tur i den K-märkta Trästaden, och på  muséet såg vi delar av Albert Engströms verk och karikatyrer.
Färden fortsatte mot Nässjö och hotellet, en stunds vila, därefter middag. Bussen tog oss tillbaka till Eksjö International Tattoo. Militärmusiker från flera olika länder deltog   med musik och spex. Matilda Ambré  sjöng och ackompanjerades av musikkårerna. Dagen efter fortsatte färden från Nässjö till Dädesjö gamla kyrka, efter guidningen där, väntade Utvandrarnas hus och Glasmuseet i Växjö. Vi fortsatte till Kronoborgs slottsruin och åt en god lunch.
Nästa anhalt var Vandalorum i Värnamo med en utställning av tygdesigners, som gav oss en massa ideér om tyger att pyssla med i vinter. Mot ännu ett mål Isabergs resort  och en god middag. Nöjda, trötta och glada var vi tillbaka i Kungsbacka efter  många nya upplevelser.

Gunn Ahlström

Bilder och video