-2022

Klicka på titlarna för att läsa referat från aktiviteterna.

 

2022_03_21 Månadsmöte frågetävling/Quiz
14 lag deltog i den spännande frågetävlingen/quiz som leddes av Rolf Wikhall med assistans av Bengt Åkerskog. 4 lag lyckades ge korrekt svar på 17 av de 20 frågorna.
Deltagarna hade imponerande kunskap, men endast 1 lag visste vilken kommun/land som var minst av Kungsbacka, Varberg och Lichtenstein.
Svar: Kungsbacka.
Tävlingen inleddes med ett vackert bild/ljudspel som gjorts av Margareta Byström. Vid halvtid bjöd föreningen på kaffe och god fralla.Rolf delar ut vinst

Tävlingsresultat

 

2022_04_25 Årsmöte och musikunderhållning

Årsmötet har nu kunnat genomföras i vanlig ordning med Sten Höglund som ordförande. Tyvärr har vår ordförande Werner Åberg beslutat sig för att avgå, även två av de ordinarie i styrelsen lämnar oss Gunilla Segge, och Rose-Marie Andreasson.
Vi kommer att sakna er i styrelsen.
Samtliga avtackades med presenter och blommor.

Till ny ordförande valdes Gunn Ahlström. Nya i styrelsen är Britt-Marie Idegård och Dan Melin som vi hälsar  varmt välkomna.

Mötet avslutades med glada sånger av vår kör Refrängen samt sedvanligt  kaffe och fralla.

Bilder och video

 

2022_04_27 Hemlig resa 1

Äntligen var det den 27 april, då vi kunde komma iväg på vår Hemliga resa.  Bussen var full av ivriga pensionärer när vi åkte iväg från Resecentrum. Vi fick ett ledord för ett av målen och det var Hallon. Turen gick mot Bollebygd. Efter ett par timmar hamnade vi i Vara. Besökte deras nya konserthus, där man har olika aktiviteter. Gott förmiddagskaffe serverades ihop med nostalgiunder- hållning.  Sedan gick turen vidare till Råda kyrka, som har sina anor från 1100-talet. Kyrkan har fantastiska målningar i taket, som är gjorde 1632. Vid utgrävningen runt kyrkan har man kommit framtill att bygden har varit bebodd sedan 800-talet.  Det framkom även att en av medresenärerna vad döpt här.

Turen gick sedan till Lidköping där vi fick lunch.
Vi besökte Rörstrands Museum i Lidköping med föremål från Rörstrands porslinstillverkning som startade 1726.  Museet finns i dag i de gamla fabrikslokalerna där tillverkningen upphörde 2005.

Därefter gick resan vidare till Falbygdens Museum och svaret på Hallon. Där vi fick en utförlig berättelse om Hallonflickan. Ett skelett hittades i en mosse i Rogestorps mosse 1943 och först trodde man att ett mord låg bakom. Men så var inte fallet utan hon hade legat där länge. Vid undersökning av käken framkom att hon hade ätit hallon och därav fick hon namnet Hallonflickan. Efter detta intressanta besök gick bussen åter till Kungsbacka. Vi vill tacka vår reseledare Rolf för som vanligt en trevlig och intressant resa. Ser fram mot kommande Hemliga resor.

Medresenär

Bilder