Filmer ht 2019

 

I samarbete med Biostaden Facklan visas filmer till reducerat pris för PU:s medlemmar. Programmet är preliminärt och kan alltså komma att ändras. Vi försöker att hålla så många aktuella filmer som möjligt tillgängliga, vilket gör att någon/några filmer kan tas bort eller bytas ut.

Klicka på titlarna för att läsa om filmerna och se på filmtrailer.

11/9 12.00                 Rocketman

Musikal, följ den färgsprakande mannen Elton John och hans musik i filmen om hans liv. Många sång och dansnummer samt fantastiska kreationer. Hans livshistoria så viktig för oss alla och en ikon för HBTQ-personer i hela världen.
Regi: Dexter Fletcher. I rollerna Taron Egerton, Bruce Dallas Howard m.fl. 2 tim. 1 min
Filmtrailer

11/9 12.15                  Amundsen

Drama. En vacker film om den norske nationalhjälten Roald Amundsen som på sent 20-tal var den förste att nå sydpolen. Vacker musik genomsyrar filmen om hjältemod men också om relationer och en person som utnyttjar andra för att nå sina mål.
Regi: Espen Sandberg. I rollerna Pål Sverre Hagen, Kathrin Waterston m.fl. 2 tim.5 min.
Filmtrailer

11/9 12.30                  Stockholm

Drama/komedi. Stockholmssyndromet blev känt över hela världen efter Norrmalmstorgsdramat 1973. Gisslandramat som lamslog oss alla har nu blivit en historia om en klantig bankrånare som vill ha tag i en million dollar från Kreditbanken.
Regi: Robert Budreau. I rollerna Mark Strong. Noomi Rapace m.fl. 1 tim. 32 min.
Filmtrailer

16/10 12.00              Once upon a time in Hollywood

Kriminal/dramafilm. Utspelar sig I Los Angeles 1969. Nostalgi och skimmer om 60-talets Hollywood där drömmar föds och krossas samt om massmördaren Charles Manson och hans sekt. Många kända personer i rollistan.
Regi: Quentin Tarantino. I rollerna Leonard Di Caprio, Brad Pitt m.fl. 2 tim.39 min.
Filmtrailer

16/10 12.15                Quick

Thrillerfilm inspirerad av Hannes Råstams bok Fallet Thomas Quick att skapa en seriemördare.
Fängslande historia om Sveriges största juridiska skandal. Ett rättskaos där ingen var intresserad av att fria Sveriges värsta seriemördare. Ett ihärdigt pussel ledde till ett frikännande.
Regi: Danny Dencik. I rollerna Jonas Karlsson, Alba August m.fl.

16/10 12.30              Yesterday

  Musikal/komedi. Lite torr humor så som vi känner Storbritannien. Alla människor tycks ha glömt Beatles utom en enda person, Jack. En romantisk feelgoodfilm med fantasi, kärlek och musik.
Regi: Danny Boyle. I rollerna Ed Sheeran m.fl. 1 tim. 56 min.
Filmtrailer

6/11 12.00                Tolkien

  Drama/fantasi. John Ronald Reuel Tolkien skrev sina böcker om hobbitar, trollkarlar och orcher efter han passerat 40 år. Filmen handlar om en författare som upplever en fantastisk tid som student i Oxford, med vänner och kärlek men också om hur kriget påverkade honom.
Regi: Dome Karukoski. I rollerna Nicholas Hoult, Lily Collins m.fl. ! tim.52 min.
Filmtrailer

6/11 12.15                  Downton Abbey

  Kostym/dramafilm. Tempot är uppskruvat på slottet som väntar kungligt besök. Året är 1927 och tiderna har förändrats för överklassfamiljerna som måste hantera utmaningarna att pengarna sinar. Ljuva tv-minnen väcks, filmen utspelar sig efter tv-seriens avslut.
Regi. Michael Engler. I rollerna Maggie Smith, Tuppence Middleton m.fl.
Filmtrailer

6/11 12.30                The woman in the window

Drama/thriller baserat på romanen med samma namn. En kvinnlig barnpsykolog med psykiska besvär isolerar sig i sitt hem, dagarna tillbringar hon med att genom fönstren spionera på sina grannar. En dag blir hon vittne till ett brott och omgivningen låter henne bestämma om polisen ska varskos.
Regi: Joe . I rollerna Amy Adams, Julianne Moore m.fl
Filmtrailer

4/12 12.00                Judy

  Drama/Musikfilm. Judy Garland gjorde sina sista konserter i London endast några månader före sin död 47 år gammal. Missnöjd, nyskild, olycklig och med en rad hälsoproblem fokuserar filmen på hur Judy Garland förberedde sig inför de efterlängtade showerna och relationerna runt dessa.
Regi: Rupert Gold. I rollerna Renee ZellWeger, RufusSewell m.fl.
Filmtrailer

4/12 12.15                Motherless Brooklyn

  Drama/kriminalfilm från roman med samma namn. En privat utredare med Tourettes syndrom, arbetar för att lösa mysteriet med hans mentors mord på 50-talet i New York.
Regi: Edward Norton. I rollerna Edward Norton, Bruce Willis, m.fl
Filmtrailer

4/12 12.30                Kejsaren av Paris

Kostym/action. Berättelse om brottslingen som för att rentvå sig bytte sida och revolutionerade den franska polisstyrkans arbete i början av 1800-talet. Trots sina framgångar väcker han polisernas vrede men har också maffian emot sig.
Regi: Jean-Francois Richet. I rollerna Olga Kurylenko, Vincent Cassel m.fl
Filmtrailer

 

Biljetter Biljettpriset är 80 kr för medlemmar. Platserna är numrerade och kan köpas/förbeställas i kassan eller på Facklans hemsida, www.facklan.se (avgift 10 kr) eller på 0300-10478. På Facklans hemsida, under rubriken ’Seniorbio’, finns information om filmerna.