Filmer

 

I samarbete med Biostaden Facklan visas filmer till reducerat pris för PU:s medlemmar. Programmet är preliminärt och kan alltså komma att ändras. Vi försöker att hålla så många aktuella filmer som möjligt tillgängliga, vilket gör att någon/några filmer kan tas bort eller bytas ut. När Facklan flyttar till Kungsmässan, anger vi det här på hemsidan.

Klicka på titlarna för att läsa om filmerna och se på filmtrailer.

22/1 12.00                En del av mitt Hjärta

Romantisk musikfilm. 35-åriga Isabelle en driven affärskvinna i Stockholms finansvärld är självsäker och känner sig som en vinnare när hon besöker sin barndomsstad för att fira sin fars 60-årsdag. Allt förändrar sig då hon inser att hennes tonårskärlek Simon ska gifta sig med hennes barndomskamrat. I rollerna; Malin Åkerman, Johan Rheborg m.fl.
Filmtrailer

22/1  12.15                The good liar

Drama. Bedragaren Roy Courtnay kan knappt tro sina ögon när han träffar det perfekta offret på nätet, änkan Betty McLeish. Men han blir snart överraskad av händelseutvecklingen. I rollerna; Helen Mirren, Ian McKellen m.fl.
Filmtrailer

22/1 12.30                Parasit

Svart komedi. En berättelse om en rik och en fattig familj som möts på ett oväntat sätt. Skillnaden mellan familjerna beskrivs med vass humor. Komedi och tragedi går hand i hand i denna originella och oförutsägbara film. Tid 2h 12min. I rollerna; Kang-ho, Andreas Frank m.fl.
Filmtrailer

19/2 12.00                Cats

Filmversion av musikalklassikern av Andrew Lloyd Webber. Uppbyggd kring kattdikterna ur De knepiga katternas bok. Fantastiska visuella effekter och stjärnspäckade sångnummer, Kan vara årets mest påkostade film. I rollerna; Judi Dench, Ian McKellen m.fl.
Filmtrailer

19/2 12.15                  Unga kvinnor (Little Women)

Drama. Den åttonde filmanpassningen av boken med samma namn av författaren Louisa May Alcott. Little Woman utforskar mars-systrarnas liv 1860-talets New England, särskilt på systrarnas unga vuxna liv då de lämnar familjens hem. I rollerna: Saoirse Ronan, Emma Watson m.fl.
 Filmtrailer

19/2 12.30                De ovanliga (The Specials)

Fransk drama/komedi. Filmen handlar om vännerna Bruno som tar hand om autistiska unga och Malik som arbetar med ungdomar från svåra förhållande. När Maliks vilsna ungdomar får hjälpa till i Brunos verksamhet öppnas nya världar upp för dem alla. De två vännernas arbete behövs eftersom inga andra klarar att ta hand om deras skyddslingar. Deras värme och tålmodighet ger resultat men följer inte alltid lagen.  I rollerna: Eric Toledano, Olivier Nakache m.fl.
Filmtrailer

18/3 12.00                Min pappa Marianne

 Drama. Efter att ha brutit upp med pojkvännen återvänder Hanna 28 år till Alingsås. När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värld upp och ner. Men för pappa Marianne finns ingen återvändo, hon måste få vara den hon är. Det blir en omtumlande resa för Hanna som inte kände sin pappa så väl som hon trodde. I rollerna; Lena Endre, Lars Passgård m.fl.
Filmtrailer

18/3 12.15                  Emma

Romantisk drama. Emma Woodhouse är en snygg, smart och rik – men rastlös – alfakvinna som saknar rivaler i sin hemstad där det inte händer så mycket. I denna sprakande satir om sociala klasser och det jobbiga med att växa upp, måste Emma navigera mellan missmatchade dejter och romantiska felsteg för att hitta kärleken… som varit där hela tiden.
Jane Austens älskade komedi om att hitta sin jämlike och att förtjäna ett lyckligt slut återskapas i denna nya, läckra filmatisering av “Emma”.
I rollerna:
Anya Taylor-Joy,Johnny Flynn, Bill Nighy,Mia Goth m fl
Filmtrailer

18/3 12.30                The Call of the wild

Äventyrsfilm/Animering. Återberättelse av Jack Londons roman Varghunden. ”Grandpa” Bill Hale gästas av sitt barnbarn Ryann när en skadad vild varg dyker upp på altanen. Ryann vill ta med sig vargen som sällskapsdjur när hon åker tillbaka till Boston men grandpa vet att vargen behöver återvända till det vilda. I rollerna; Christopher Lloyd, Wes Studi m.fl.
Filmtrailer

15/4 12.00                The Peanut Butter Falcon

Dramakomedi. En pojke med Downs syndrom, Zack drömmer om att bli brottare. Han flyr från vårdhemmet och går en brottningsskola, två personer blir viktiga i Zacks liv. Filmen borde kallas en modern version av Huckleberry Finn. I rollerna;Shia LaBeouf, Dakota Johnson m.fl.
Filmtrailer

15/4 12.15                  Dark Waters

Drama/juridiskfilm. En miljömedveten advokat börjar fajtas med ett kemiföretag som misstänks för att ligga bakom stora miljöfarliga utsläpp. I rollerna;Mark Ruffalo, Ann Hathaway m.fl.
Filmtrailer

15/4 12.30                A beautiful day in the Neighborhood

Drama/Biografi. En journalist får I uppdrag att skriva om den populära barnprogramledaren Mister Rogers, USAs mest älskade granne. I rollerna Tom Hanks, Matthew Rhys m.fl.
Filmtrailer
 

Biljetter Biljettpriset är 80 kr för medlemmar. Platserna är numrerade och kan köpas/förbeställas i kassan eller på Facklans hemsida, www.facklan.se (avgift 10 kr) eller på 0300-10478. På Facklans hemsida, under rubriken ’Seniorbio’, finns information om filmerna.