Filmer ht 2019

 

I samarbete med Biostaden Facklan visas filmer till reducerat pris för PU:s medlemmar. Programmet är preliminärt och kan alltså komma att ändras. Vi försöker att hålla så många aktuella filmer som möjligt tillgängliga, vilket gör att någon/några filmer kan tas bort eller bytas ut.

Klicka på titlarna för att läsa om filmerna och se på filmtrailer.

11/9 12.00                 Rocketman

Musikal, följ den färgsprakande mannen Elton John och hans musik i filmen om hans liv. Många sång och dansnummer samt fantastiska kreationer. Hans livshistoria så viktig för oss alla och en ikon för HBTQ-personer i hela världen.
Regi: Dexter Fletcher. I rollerna Taron Egerton, Bruce Dallas Howard m.fl. 2 tim. 1 min
Filmtrailer

11/9 12.15                  Amundsen

Drama. En vacker film om den norske nationalhjälten Roald Amundsen som på sent 20-tal var den förste att nå sydpolen. Vacker musik genomsyrar filmen om hjältemod men också om relationer och en person som utnyttjar andra för att nå sina mål.
Regi: Espen Sandberg. I rollerna Pål Sverre Hagen, Kathrin Waterston m.fl. 2 tim.5 min.
Filmtrailer

11/9 12.30                  Stockholm

Drama/komedi. Stockholmssyndromet blev känt över hela världen efter Norrmalmstorgsdramat 1973. Gisslandramat som lamslog oss alla har nu blivit en historia om en klantig bankrånare som vill ha tag i en million dollar från Kreditbanken.
Regi: Robert Budreau. I rollerna Mark Strong. Noomi Rapace m.fl. 1 tim. 32 min.
Filmtrailer

16/10 12.00              Once upon a time in Hollywood

Kriminal/dramafilm. Utspelar sig I Los Angeles 1969. Nostalgi och skimmer om 60-talets Hollywood där drömmar föds och krossas samt om massmördaren Charles Manson och hans sekt. Många kända personer i rollistan.
Regi: Quentin Tarantino. I rollerna Leonard Di Caprio, Brad Pitt m.fl. 2 tim.39 min.
Filmtrailer

16/10 12.15                Quick

Thrillerfilm inspirerad av Hannes Råstams bok Fallet Thomas Quick att skapa en seriemördare.
Fängslande historia om Sveriges största juridiska skandal. Ett rättskaos där ingen var intresserad av att fria Sveriges värsta seriemördare. Ett ihärdigt pussel ledde till ett frikännande.
Regi: Danny Dencik. I rollerna Jonas Karlsson, Alba August m.fl.

16/10 12.30              Yesterday

  Musikal/komedi. Lite torr humor så som vi känner Storbritannien. Alla människor tycks ha glömt Beatles utom en enda person, Jack. En romantisk feelgoodfilm med fantasi, kärlek och musik.
Regi: Danny Boyle. I rollerna Ed Sheeran m.fl. 1 tim. 56 min.
Filmtrailer

6/11 12.00                En komikers uppväxt

  Drama/fantasi. John Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och klasskamraterna förstås: bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt stripiga hår och som Juha skäms för, den mobbade hackkycklingen Thomas som har en galen tysk mamma, och de elaka Lennart och Stefan. Juha gör allt i sin makt för att bli en del av gruppen, sviker till och med de enda som varit lojala med honom i alla lägen Jenny och Thomas, men bjuds bara in när de andra vill. Den vuxne Juha är en hyllad nationellt känd komiker. Hans föreställning En komikers uppväxt spelas för utsålda hus i Stockholm. Kväll efter kväll gör han sig redo för att bjuda publiken på de hemska och dråpliga historierna från hans egen uppväxt. En kväll blir han kontaktad av en av killarna från sin mellanstadieklass vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att börja göra upp med sitt förflutna.
Längd: 91 minuter
Filmtrailer

6/11 12.15                  Downton Abbey

  Kostym/dramafilm. Tempot är uppskruvat på slottet som väntar kungligt besök. Året är 1927 och tiderna har förändrats för överklassfamiljerna som måste hantera utmaningarna att pengarna sinar. Ljuva tv-minnen väcks, filmen utspelar sig efter tv-seriens avslut.
Regi. Michael Engler. I rollerna Maggie Smith, Tuppence Middleton m.fl.
Filmtrailer

6/11 12.30                Hasse & Tage

Hasse och Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation och var limmet som höll ihop folkhemmet. Som komikerduo förenade de högerspöken och anarkister i skratt. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. Och när Palme dör bara månader efter Tage börjar det svenska folkhemmet falla i bitar. För första gången öppnar familjerna Alfredson och Danielsson upp arkiven och ger oss exklusiv åtkomst till deras berättelser, fotografier och inspelningar. Längd 1 tim 44 min
Filmtrailer

4/12 12.00                Judy

  Drama/Musikfilm. Judy Garland gjorde sina sista konserter i London endast några månader före sin död 47 år gammal. Missnöjd, nyskild, olycklig och med en rad hälsoproblem fokuserar filmen på hur Judy Garland förberedde sig inför de efterlängtade showerna och relationerna runt dessa.
Regi: Rupert Gold. I rollerna Renee ZellWeger, RufusSewell m.fl.
Filmtrailer

4/12 12.15                Jag kommer hem igen till jul

Världsstjärnan Simon kommer hem till Sverige för att fira jul. I det lilla samhället han växte upp arrangerar hans bror Anders den årliga julkonserten och Simon har övertalats att vara med. Anders, som alltid levt i skuggan av sin bror, är inte helt nöjd med detta. Simon däremot tar lätt på det hela, tills gamla minnen väcks till liv och han konfronteras med begravda familjehemligheter. Drama med bl.a Peter Jöback, Suzanne Reuter, Johannes Kuhnke, Jennie Silfverhjelm och Loa Falkman i regi av Ella Lemhagen.
Filmtrailer

4/12 12.30                Pavarotti

Dokumentären “Pavarotti” skildrar denne operagigants liv och karriär utan att hålla tillbaka tyglarna. ”Folkets tenor” Luciano Pavarotti hade personlighet, genialitet och kändisskap och använde sina fantastiska gåvor för att sprida operakonsten till till människor långt utanför den redan invigda kretsen.
Genom kraften i sin talang tog ikonen Pavarotti över världens stora scener och fångade publikens hjärtan vart han än kom.
Tack vare unika intervjuer med Pavarottis familj och kollegor, och filmsekvenser som aldrig tidigare visats har den Oscar©belönade regissören Ron Howard kunnat skulptera ett ömsint porträtt av människan och operasångaren Luciano Pavarotti.
Filmskaparna bakom den hyllade dokumentären The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years riktar nu blicken mot ett annat musikaliskt fenomen: “Pavarotti”.
Längd 1 tim 54 min.
Filmtrailer

 

Biljetter Biljettpriset är 80 kr för medlemmar. Platserna är numrerade och kan köpas/förbeställas i kassan eller på Facklans hemsida, www.facklan.se (avgift 10 kr) eller på 0300-10478. På Facklans hemsida, under rubriken ’Seniorbio’, finns information om filmerna.