-2021

Klicka på titlarna för att läsa referat från aktiviteterna.

 

2021_09_06 Årsmöte
Höstens första månadsmöte började med årsmöte eftersom detta varit uppskjutet sedan i februari pga. Pandemin. Vi var 38 medlemmar närvarande och årsmötet gicks snabbt igenom. Därefter tog duon Pelle Jageby och Lasse Sörbom över och framförde ” Vi älskar Hasse & Tage”.Kaffe med fralla serverades. Det var en trevlig underhållning och ett kort avsnitt kan avnjutas i videon.
 Video
2021_09_21 Hemlig resa 1
HÖSTEN ÄR här och vi i pensionärsuniversitetet kan träffas igen. Det har vi gjort, på en trevlig och intressant resa till bland annat Halmstad. Det är det som alltid när vi gör utflykter med Rolf Wikland som reseplanerare och guide. Väl planerad och intressant resa, det finns alltid något för alla att ta till sig. Hur ofta åker vi till Halmstad för att gå på Konstmuseet eller länsmuseet? Dit gick resan denna gång och vi fick se och känna Märta Måås -Fjetterströms fantastiska mattor och gobelänger, uppleva mönstren och de mustiga färgerna. Guiden gav oss även lite bakgrundshistoria om hennes liv och arbete.LÄNSMUSEET BJÖD på en rundtur i lokalerna, där såg vi såg alster av Halländska konstnärer, skulpturer, målningar, keramik, bonader och mycket annat.Vi återvände till bussen som tog oss förbi trafiken och Halmstads slott för att äta en god middag, med vällagad kyckling, kaffe och kaka på Hotell Mårtensson i centrala Halmstad.RESAN FORTSATTE kustvägen till Svedinos bil och flygmuseum i Ugglarp. Mycket att se för den som är intresserad av gamla flygplan och bilar. På andra sidan vägen finns Dagmar Glemmes utställning. Hon har tidigare bott och verkat i Kungsbacka. Vi fick en rundtur i trädgården, där har hon samlat skulpturer i brons och glas. I ateljen har hon målningar och mindre glas skulpturer.
Bilder
2021_11_08 Månadsmöte frågetävling/Quiz
16 lag deltog i den spännande frågetävlingen/quiz som leddes av Rolf Wikhall med assistans av Bengt Åkerskog. Det bästa laget lyckades ge korrekt svar på 16 av de 20 frågorna.
Deltagarna hade imponerande kunskap, men endast 2 lag visste vilket material som har givit namn åt ett 20-årigt bröllopsjubileum,
Svar: Porslin.
Alla lagen svarade dock rätt på frågan: Vad heter Stig i efternamn som formgivit servisen ”Berså”?
Svar: Lindberg.
Vid halvtid bjöd föreningen på kaffe och god fralla.